Restaurant Gastronomique - Traiteur - Évènements - Boutique

Maxime Maziers

Maxime Maziers werd door Gault & Millau verkozen tot ‘Beste Jonge Chef van het Jaar 2019’ van Brussel & Omgeving en won zijn eerste Michelinster in 2017. 

ext.jpg

Maxime Maziers @ Instagram

 

Maxime Maziers

Verkozen tot “Brussels’ Young Chef of the Year” door Gault & Millau in 2019, is Maxime Maziers een moderne Chef wiens passie voor zijn vak tot uitdrukking komt in zijn gerechten.

WhatsApp Image 2020-06-08 at 23.49.12.jpeg

Maxime Maziers studeerde in 2006 af van de Hotel School in Namur en startte zijn carrière door te leren van de besten:

  • Alain Senderens ***

  • Consultant bij Spud’s (van Sofitel Brussels Europe)

  • Verantwoordelijk voor prestigieuze diners voor Jean-Michel Loriers

  • Chef de partie bij Chez Wout Bru ** & Eygalières in Provence

  • Souschef bij La Villa Lorraine

  • Chef bij Bowery (Groupe Smets) Chef bij L’Écailler du Palais Royal te Zavel.

In zijn keuken jongleert Maxime Maziers met nobele kwaliteitsproducten. De jonge chef loopt steeds minder in het voetspoor van zijn voormalige meester door meer persoonlijkheid in zijn gerechten te brengen, maar toch nog een vrij klassiek register te handhaven. Hij combineert bijvoorbeeld hopscheuten met een heerlijke mousseline met Saint-Feuillien bier. Hij personaliseert een mooie tarbot door hem te vullen met oesters en een mooie saus en kaviaar toe te voegen. We blijven we onze getalenteerde jonge Chef van het Jaar 2019 voor Brussel en omgeving met aandacht volgen.
— Gault & Millau

Alvorens te worden genomineerd door Gault & Millau als ‘Beste Jonge Chef van het Jaar 2019’ (Brussel & Omgeving) , won Maxime de titel chef-kok ‘One Michelin Star’ in 2017. Destijds was Maxime de sous-chef van het Restaurant Bruneau (toen genoteerd met 2 Michelinsterren en leverancier van het Belgische Koninklijk Huis). In 2018 werd hij eigenaar en chef-kok van het restaurant. 

Maxime is exclusief aangesteld als Masterchef om tal van staatsbanketten voor staatshoofden op hoog niveau te organiseren, waaronder de NAVO-top in Brussel van 2018, de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen in Bastogne en andere dergelijke staatsbezoeken.

Maxime Maziers heeft dit eerbiedwaardige restaurant bij de Basiliek nieuw leven ingeblazen. De kernmerkende gerechten van zijn mentor hebben plaatsgemaakt voor zijn eigen creaties. Hij toont zijn respect voor traditie met uitstekende sauzen en kwaliteitsproducten, en voegt er zijn persoonlijke vaardigheid en moderniteit aan toe.
— Michelin

Capture d’écran 2020-06-01 à 14.22.14.jpg