Maxime Maziers @ Instagram
Maxime Maziers
Verkozen tot “Brussels’ Young Chef of the Year” door Gault & Millau in 2019, is Maxime Maziers een moderne Chef wiens passie voor zijn vak tot uitdrukking komt in zijn gerechten.
Maxime Maziers studeerde in 2006 af van de Hotel School in Namur en startte zijn carrière door te leren van de besten:
Alain Senderens ***
Consultant bij Spud’s (van Sofitel Brussels Europe)
Verantwoordelijk voor prestigieuze diners voor Jean-Michel Loriers
Chef de partie bij Chez Wout Bru ** & Eygalières in Provence
Souschef bij La Villa Lorraine
Chef bij Bowery (Groupe Smets) Chef bij L’Écailler du Palais Royal te Zavel.
Alvorens te worden genomineerd door Gault & Millau als ‘Beste Jonge Chef van het Jaar 2019’ (Brussel & Omgeving) , won Maxime de titel chef-kok ‘One Michelin Star’ in 2017. Destijds was Maxime de sous-chef van het Restaurant Bruneau (toen genoteerd met 2 Michelinsterren en leverancier van het Belgische Koninklijk Huis). In 2018 werd hij eigenaar en chef-kok van het restaurant.
Maxime is exclusief aangesteld als Masterchef om tal van staatsbanketten voor staatshoofden op hoog niveau te organiseren, waaronder de NAVO-top in Brussel van 2018, de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen in Bastogne en andere dergelijke staatsbezoeken.